Monday, April 4, 2011

Review film CUN!!! - Remy Ishak Mantoooppp Bak Haaanggg!!!


tudia!
kluaq dah loghat kedah dia..
hehe
ni dengar sini org2 kampung...
cek nak cerita..

semalam aku gi wayang..
kekonon nak blanja bday kawan aku la
my treat!
asalnya .....
memang tak da niat langsung nak nonton citer nih
selalunya kalo stok2 citer melayu nih aku beli dvd ja
muahahaha
tp bila gi belek2 kat wayang tuh
citer yg aku nak tengok tuh, takda
sooo..
sebab aku yg memang da kepingin nak tengok wayang
melebihi keinginan bday gurl la plak
hehe
terpaksalah menghadam citer nih
CUN!
citer apa pun tak kisah laa janji tengok wayang
tp aku memang ber tq banyak2 kat wayang tuh
sebab kalo ada citer yg aku nak nengok tuh
-Just Go with It-
mesti aku x tengok citer CUN nih!

citer nih memang CUN abis lah
no wonder lah dia diberi title CUN
hehe
seriusly, sapa yang tak tengok lagi
or memang berhasrat tak mau tengok langsung citer nih
sila batalkan hasrat ampa-ampa itu
filem nih memang terbaik wook!
(curi tagline aril)
in fact aku bleh classify kan film nih
adalah filem romantik komedi melayu pertama
yang berjaya menyamakan level dengan film hollywood
dasat tak perumpamaan aku?
haha
memang syiokk..

kepada kaum-kaum utarian...
utara lah tuh
ampa memang wajib tengok citer nih weh
sebabnya.. mostly citer nih speaking kedah
hehe
remy ishak memang berjaya melakonkan watak
sebagai pemuda kampung dengan loghat utara nya
memang terbaik wook speaking dia!
selalunya bila pelakon yang bukan asalnya orang utara
diberi peranan untuk berdialog dalam bahasa utara
kita akan rasa annoying gila kan?
macam ngan pa lagi
fake gila!
tp si Remy nih memang pass with flying color lah
sebijik macam org kg yg asal dari kedah!

other than actor dia...
jalan citer dia cliche sket
suma org da bleh agak where the end goes
tp dia punya detail citer tuh
memang mantoop!
boleh dikatakan SEPANJANG citer tuh
aku gelak...gelak..gelak..
except part sedey2 la kan
kang aku renggah gelak, mau org kata aku gila!
banyak watak2 sampingan yang best2
ada manis, budak terencat yang super sweet
nek jah lakonan kartina aziz pun sesuai sgt!
lagi...si bedah tonggek ngan kawan dia sorg g
sapa ntah namanya...
lepa tuh memang menceriakan jalan citer nih
and also faezah elai sebagai kuntum
p.a si maya aka luna latisya
memang best la gandingan2 lepa nih
maya pun okay lah
sweet sangat..
memang sesuai watak artis meletoop gitu!
hehe

serius cakap
pergilah wei nengok wayang
tak rugi dwet ampa tuh!
aku pun macam dok pikir2 nak g tengok skali lagi ja
tak pun, aku nak gi beli dvd dia
ori ok!
ingat senang k nak cari dvd ori kat umah aku!!
tambah2 citer melayu
muahahaha(gelak jahat)

1 comment:

  1. jom tengok movie mistakes dalam filem CUN!

    http://goofspotonfilm.blogspot.com/2011/04/cun-2011.html

    ReplyDelete