Friday, April 8, 2011

Hotel Made by Rubbish

rubbish hotel...
for real?
ada k?
nak k ampa suma g bermalam kat hotel sampah?
hehe..
aku ada terbaca pasal hotel nih
betul2 made by sampah
its called Save The Beach Hotel
ni lah rupa dia hotel sampah

ni pic yg tunjuk d whole hotel dari sisi atas

hotel ni di bina kat madrid
juz ada 5 bilik
bahan-bahan binaan dia terdiri drpd 12 tan sampah
yg dikutip dari persiaran pantai-pantai eropah
sampah-sampah tuh termasuk la botol2, kayu-kayan, tayar,buku2
plastik2..in fact ampa bleh gak jumpa musical instrument dlm hotel tuh
haha
banyak tuh 12 tan!!!
kalo perhati betul2, hotel nih x lah besar mana pun..

ni artist yg bina hotel nih
Ha Schult dari German
dia bina hotel nih atas kempen 'Corona Save The Beach'
untuk meningkatkan kesedaran org ramai lah tuh
betapa pentingnya beaches untuk kita
sebab seperti yg kita ketahui
ocean adalah tempat terbesar pembuangan sampah
bagi kaum2 yg bernama manusia ni kan?

kenal tak sapa tuh?
she's a model, Helena Christensen
d 1st person to check in d hotel sampah
hehe
ni plak pic2 yg tunjuk inside d hotel
bilik2 dia...


ok what?
cuma kalo aku..x sandar la kot kat wall dia..
hehe
n only hotel ni dibuka hanya sampai bulan june ni ja
kalo da sampai kat madrid tuh bleh la jengah kn...
hehe






2 comments:

  1. hmmmm..best k?
    xtau la yg tu..
    xpnah sampai lagi..hehe

    ReplyDelete